Doğal Vegan Krem Deodorant Nedir?

Yoğun geçen bir günün ardından rahatlamak için duş aldığımızda bu temiz etkiyi uzun süre hissetmek için doğal vegan krem deodorant kullanmayı düşünür müydünüz? Temizlik hissi saatler sürerken kendi sağlığınıza, çevreye ve hayvanlara zarar vermeden deodorant kullanmak mümkün. Alışmış olduğunuz bakım ürünlerinin yerine atıksız, doğal vegan ürünleri koyabilirsiniz.

Haftanın 5 günü çalışan insanlar gün içerisinde farklı insanlarla bir araya geliyor. Hem iş hayatında hem de sosyal hayatımızda iyi bir etki bırakmak için ilk izlenim de önemli bir yer kaplıyor. Koku ise insanların dış görünüşten sonra ilk dikkatini çeken şey. Yoğun bir tempoda çalışırken kendimiz bile ilk olarak kokudan rahatsızlık duyarız. Çantamızda taşıdığımız sprey deodorantlar ise ilk bakışta ne kadar kurtarıcı gözükse de hem kendi sağlığımıza hem de çevreye uzun vadede zarar verir. Bunların yerine atıksız, doğal vegan deodorantlar olduğunu söylesek, tercih etmez misiniz? Çünkü zehirsiz kozmetik mümkün.

Terlemeye ve Çevreye Dost: Doğal Vegan Krem Deodorant

Yoğun tempoda, spor sırasında, aşırı sıcaklarda ve stresliyken vücudumuz terler. Ter ile birlikte açığa çıkan koku ise başta kendimiz olmak üzere çevremizdeki insanları da rahatsız edebilir. Toplum içerisinde yaşarken bu kokuların önüne geçmek için çeşitli markalar farklı ürünler ile çözüm üretmiştir. Ancak deodorant kullanımının avantajlı yanlarının yanı sıra olumsuz özellikleri de vardır. Deodorantlar içinde yer alan toksik bileşenler özellikle koltuk altında bulunan ter bezlerine yerleşerek ter miktarını azaltır. Bu iyi gibi gözükse de ter bezlerine zarar verebilir. Bazı deodorantların içinde bulunan toksik kimyasallar nedeniyle kanser riskini artırdığı da bilinmektedir.

Otama Kırkpınar olarak ürettiğimiz doğal vegan krem deodorant ise, içerisindeki vitamin ve mineraller ile cilde bakım yapar, toksik kimyasalları bünyesinde barındırmadığı için zararsızdır.

Doğal vegan krem deodorant, içeriğindeki bitkisel yağlar ile insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde üretilir. Üretim aşamasında kullanılan doğal yağlar çevreye ve hayvanlara da zararsızdır. Ayrıca plastiksiz ambalajlı ürünler kullanım sonrası atık oluşturmazlar. Böylece kişisel bakımımızı gerçekleştirirken ekolojik ürünleri tercih ederek zehirsiz bakım yapmış oluruz.

Otama Kırkpınar Doğal Vegan Krem Deodorant Kullanımı

Terlemek insan vücudunun olmazsa olmaz bir parçasıdır. Doğal ve olması gereken bu süreci tamamen durdurmak sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Otama Kırkpınar doğal vegan krem deodorant ürünü, terlemeyi önlemeden ter kokusu ile mücadele etmek için üretilmiştir. Tamamen doğal içeriklerden oluşur. İçeriğinde aspir yağı, bentonit kili, çay ağacı yağı, lavanta yağı, karbonat ve bitkisel balmumu vardır. Doğal bitkisel içerikleri ile birlikte sağlığınızı olumsuz yönde etkilemeden ter kokusunu gidermekte yardımcı olur. Ayrıca kullanım sonrası atık oluşturmamak adına 40 ml’lik cam kavanozda gelir. Üretim aşamasında veya dermatolojik test aşamasında hayvansal içerik bulundurmaz ve hayvanlar üzerinde test edilmez.

Nasıl Kullanabilirim?

Parmağınıza bir miktar ürün alıp temiz koltukaltına krem sürer gibi uygulayabilirsiniz. Aktif günlerde tekrarlama ihtiyacı olursa koltukaltını sabunlu su ile temizleyip yine temiz cilde yeni uygulama yapılması önerilir. Terli cilde yapılan uygulama temiz ve hoş bir koku yerine istenmeyen kokuların oluşmasına neden olabilir. Bu yüzden uygulamadan önce cildinizin terden arındığından emin olmalısınız.

Ciltten hızlı emilmesine rağmen içindeki yağlar uzun süreli kullanım sonrasında açık renkli pamuklu kıyafetlerin koltuk altı kısmında sararmaya neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için açık renkli pamuklu kıyafetler giydiğinizde doğal vegan krem deodorant ürününü daha az miktarda kullanmanız önerilir.

İçerisindeki yağlardan birine veya birkaçına alerjiniz olabilir. Bilmediğiniz bir alerjiniz olması ihtimaline karşı ürünü el bileğinizin içine uygulayarak bir süre bekleyebilir ve kendinizi test edebilirsiniz. Ürünü çocukların erişemeyeceği, direkt güneş ışığından uzak yerlerde muhafaza ederek kullanmaya dikkat edin.

Ürünü incelemek için buraya tıklayabilirsiniz: Doğal Vegan Krem Deodorant

Plastiksiz Kargo ve Depozitolu Kozmetik

Ürün atık oluşturmamak için cam kavanoz içerisinde ambalajlanmıştır. Size plastiksiz kargo ile gönderilir ve depozitolu bir kozmetiktir. Boş cam ambalajlar gönüllü toplama noktalarında toplanarak dükkana geri döner. Otama Kırkpınar Instagram hesabımızdan bu toplama noktalarını öğrenebilir; boşlarınızı teslim edebilirsiniz. Eğer şehrinizde toplama noktası yoksa ve siz gönüllü olup, bu dayanışma ağına ve ekolojik döngüye dahil olmak isterseniz yine Instagram’daki ilgili gönderimize buradan ulaşabilirsiniz: #boşlarıtopluyoruz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapat
Kapat
Giriş Yap
Kapat
Sepet (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.



Language