HerbaFarm ile Canlı Yayın

Anadolu dilinde “otama“, bitkileri kullanarak iyileştirme anlamına gelir. Biz de Otama Kırkpınar’ı kurma fikriyle çıktığımız yolda, bitkilerin iyileştirici gücünü öğrenerek işe başladık. Bu yolculukta karşımıza çıkan kişiler ve kurumlarla bin yıllardır var olan bitkilerden öğrendiklerimizi birbirimize aktardık. Otama Balsam’ın Otama Kırkpınar’a dönüşüm sürecini etkileyen eğitimlerden biri de HerbaFarm’ın NAHA eğitimleri oldu.

Bitkilerin nasıl yetiştirileceği, nasıl ekileceği, biçileceği, sulanacağı ve hatta yağlarının nasıl çıkarılabileceği ve o yağlardan nasıl sabun yapılabileceğini öğrenerek işe başladık. HerbaFarm ile yaptığımız canlı yayında, Otama Kırkpınar’ın gelişim aşamasında HerbaFarm Akademi’nin yürüttüğü NAHA eğitimlerine katılarak bilgi birikimimizi ürünlere nasıl dönüştürdüğümüzü konuştuk.

Otama Kırkpınar Nasıl Doğdu?

Büyük üretim fabrikalarının mahallede işleyebilecek 100 metrekarelik bir alana nasıl sığdırılabileceğini düşünerek Otama Kırkpınar için bir mimari plan çalışmasıyla serüvenimize başlamıştık. Usule uygun bir şekilde işlere koyulmuşken HerbaFarm’ın eğitim haberini aldık ve botanik bahçesindeki eğitim için sıraya oturduk. Böylece mevcut imalathanemiz ve ürettiğimiz ürünlerin yanında çok farklı konuları da öğrendiğimiz bir eğitime başlamış olduk. Birbirinden kıymetli hocaların dersleri sırasında kokladığımız uçucu yağların Otama Kırkpınar’da formüle edilerek yeni ürünlere nasıl dönüştüğünü bu canlı yayında anlattık.

Belli başlı ürünleri belli kaynaklardan öğrenerek yaptığımız risksiz ürünlerle yolumuza devam ederken, bu eğitim sonrasında aromaterapinin sağlığımızı nasıl etkilediğini detayları ile öğrenmiş olduk.

Üretim süreci nasıl işliyor; üretim kapasitesi ne kadar, fason üretim yapılıyor mu, neler üretiliyor ve ne kadar üretim yapılıyor gibi sorularla devam eden canlı yayında çeşitli konuları ele aldık.

Küçük Üreticinin Avantaj ve Dezavantajları

Küçük kozmetik üreticilerinin karşılaştığı sorunları ve akıllarındaki soru işaretlerini deneyimlemiş olarak Kadıköy Kooperatifine bir öneride bulunmuştuk. Bu öneri sonrasında pek çok küçük üretici ile bir araya geldik ve korkularımızı dile getirdiğimiz bir toplantı gerçekleştirdik.

Bu toplantının ardından öne çıkan başlıkları ve küçük üreticilerin izleyebileceği yolların ne olabileceğini değerlendirmiştik. Canlı yayın sırasında da bu konudaki deneyimlerimizi anlatarak yeni kurulacak olan küçük üreticilere ve kurulan ancak nasıl bir yol izleyeceğine dair endişeleri olanlara fikirlerimizi aktardık.

Küçük üreticilerin önünü açabilecek yasa değişikliklerine gidilebilir mi sorusunu sorduğumuz sırada, Sağlık Bakanlığı’nın Antalya’da bir eğitim vereceğini öğrenmiştik. Bu fırsatı değerlendirerek yaptığımız görüşmelerde yaşananları da yayın kaydından dinleyebilirsiniz.

Karşılaştığımız sorunları ve çözüm yollarını, HerbaFarm – NAHA eğitiminin bize kattıklarını konuştuğumuz canlı yayın kaydına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapat
Kapat
Giriş Yap
Kapat
Sepet (0)

Sepetinizde ürün bulunmuyor. Sepetinizde ürün bulunmuyor.



Language